Aktuella projekt - Byte av köksavloppsstammar

 

Det är nu ca 35 år sedan avloppsstammarna till köken byttes och det är dags igen. Det är bara själva stamledningen som kommer att bytas, alla avstick, kall-och varmvattenledningar och installationer i själva köken kommer att behållas.

Hur påverkas medlemmarna av detta arbete?

Om avloppsstammen går genom min klädkammare måste jag tömma klädkammaren helt och hållet innan arbete påbörjas. Om avloppsstammen går genom mitt källförråd måste jag frigöra en yta på 2x1 meter fram till röret så att det finns plats att arbeta.Vattnet i köket kommer att vara avstängt i en vecka (mån-fre) och avloppet i köket får inte användas under denna tid. Man får alltså inte hälla ut någonting i slasken. Det gäller alla lägenheter i porten, även de som inte har avloppsrör i klädkammaren. 

Sammanfattning
 • Klädkammaren måste tömmas
 • Frigör 2x1 meter i källarförrådet
 • Vattnet i köket är avstängt 1 vecka
 • Häll inte ut någonting i slasken

Tillträde till lägenheten

Eftersom detta är ett stambyte kan vi inte tillgodose enskilda önskemål om tid för arbetets utförande.  Hela stammen måste bytas vid samma tillfälle. Nedan hittar ni den generella planen för respektive hus. Alla medlemmar som påverkas kommer också att få mer information via email eller post när det närmar sig deras tur. Vi förstår att det ibland kör ihop sig så att man inte kan vara hemma när arbetet ska utföras men vi hoppas att någon av nedan lösningar kan fungera för alla. 
 • Var hemma själv för att öppna dörren åt arbetarna. 
 • Lämna nyckeln till entreprenören måndag morgon kl 7 när arbetet ska påbörjas. 
 • Lämna nyckeln till kansliet i nyckeldroppet till höger om kansliets dörr på Galonvägen 40C. Märk nyckeln med föreningens 3-siffriga lägenhetsnummer. 

Vanliga frågor

 • Kan jag bo i lägenheten under tiden? 
  Det går bra! I badrummet finns vatten och avlopp och i köket går fortfarande spis och ugn att använda. Det kommer att låta och därför kan det vara obekvämt men vi hoppas att det ska gå så smidigt som möjligt. 
 • Jag har precis renoverat mitt kök, blir det förstört?
  Nej, inga arbeten kommer att ske i köket. 
 • Jag har byggt in avloppsröret i städkammaren och inrett den, får jag ersättning för det?
  Nej, röret måste friläggas av dig och klädkammaren måste tömmas så att det går att arbeta där inne. Sivert Christoffersson kan komma och titta på vad du behöver göra. 
 • Städning..?
  Entreprenören kommer att byggstäda, men finstädning får man göra själv. 

Preliminär tidsplan

2020 - Hus: 11,12, 15 & 16 (gulmarkerade)

2021 - Hus: 13, 14 & 17

2022 - Hus: 18, 19, 20 & 21

2023 - Hus: 22, 23, 24 & 25


2024 - Hus: 7, 8, 9 & 10

2025 - Hus: 1, 2, 3, 4 & 5

OBS! Hus 6 (Riksbyvägen 6-12) påverkas inte då kökstammarna byttes där i samband med bytet av vattenledningarna för ett par år sedan.